Saltimbocca på kycklingbröst

 

Saltimbocca betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. I den här varianten ugnsbakas kyckling och lufttorkad skinka med salvia, torrt vitt vin och färskpressad apelsinjuice. Servera med en krämig pasta med grädde, nyriven parmesanost och njut!

  • 4 kycklingfiléer

  • 4 skivor lufttorkad skinka, stora

  • 8 blad salvia, stora, eller flera små

  • 1 dl torrt vitt vin

  • 0,5 apelsin

  • Pasta

  • Parmesan

  • 1 + 1 dl grädde

  • Salt

  • Peppar

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra dem försiktigt.

  2. Dela på skinkskivorna och vira in de halva kycklingfiléerna i varsin bit skinka. Ett stort blad salvia eller flera små ska också vara med i paketen.

  3. Ta fram en eldfast form eller panna som ganska precis rymmer kycklingpaketen i ett lager. Häll i grädde och det vita vinet samt pressa i apelsinen i formen.

  4. Lägg ner kycklingpaketen och stek på 200 grader i ugnen i 15 minuter. Kolla några gånger mot slutet så att paketen inte bränner fast i botten på formen.

  5. Koka pastan medan kycklingen står i ugnen.

  6. Riv några matskedar av parmesanosten och blanda med grädden. Rör ner i den färdigkokta spagettin.

  7. Servera kycklingpaketen med pastan och stekskyn.

På Pedalen serverar vi gärna Saltimbocca på våra pubkvällar tillsammans med ett glas vis eller en god öl.

Vill du se receptet så finns det här.

Föregående
Föregående

Hallå sommaren 2024