Halländsk grönkålssoppa

Vad är mer Halländskt än grönkål? På Pedalen gör vi soppa på kålen och serverar med ägghalva och en ostsmörgås. Perfekt för en lätt lunch. Så här gör vi soppan:

  1. Stek av en gul lök så att den mjuknar men inte får färg

  2. Lägg den stekta löken med en “korv” fryst men tinad grönkål (ca 500 g) i en kastrull.

  3. Häll på grönsaksbuljong (ca 1 liter) och koka upp.

  4. Smaksätt med riven Muskot. Var försiktig med mängden. Muskot smakar mycket

  5. Mortla och tillsätt en tesked Anis.

  6. Mixa soppan med en stavmixer till önskad grovlek. Personligen gillar vi ganska finmixad soppa.

  7. Späd med grädde till önskad konsistens och koka upp igen.

  8. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med kokt och halverat ägg samt bred dig en ostsmörgås (gärna på knäckebröd). Vid serveringen är det snyggt med lite rörd gräddfil ringlat ovanpå. Man kan även strössla på lite frön (ex Solrosfrö eller Pinjefrö).

Drick en lättöl till

Föregående
Föregående

Bakning av surdegsbröd pausas

Nästa
Nästa

Pubkvällarna